Sóc vaginal o clitoriana?

clitoris rosaEls orgasmes considerats clitorians són aquells que s’aconsegueixen per estimulació directa del clítoris i/o zona circumdant, sigui amb o sense penetració vaginal. Aquesta estimulació pot produir-se de forma oral, manual o mecànica, utilitzant un vibrador o un altre sistema (des del frec d’un coixí fins a l’aigua a pressió d’una dutxa).
Els orgasmes mal anomenats vaginals (també són clitorians) són els que s’aconsegueixen durant la còpula per estimulació indirecta del clítoris. Això s’aconsegueix quan la postura coital permet la pressió, el frec o l’estimulació contínua de l’àrea púbica de la dona. I amb això del seu clítoris.


Així doncs, l’òrgan de plaer per excel·lència del cos d’una dona és el clítoris. És l’equivalent al penis en el cos masculí. Però no és l’únic! Mugrons, orelles, llavis, dits dels peus, coll,… hi ha moltes zones erògenes i hi ha dones que poden tenir un orgasme només amb l’estimulació dels seus mugrons, un somni eròtic, una fantasia, uns assots, etc. Perquè al cap i a la fi l’orgasme s’origina en el cervell. Concretament l’hipotàlem és l’encarregat d’alliberar oxitocina, l’hormona que provocarà les contraccions orgàsmiques.
L’excitació provoca un fort augment de la irrigació del clítoris (reacciona com el penis) fins a aconseguir l’orgasme (en el millor dels casos) que, en si, consisteix en una sèrie de contraccions o palpitacions de l’úter i de les parets de la vagina. Aquestes palpitacions, que en algunes cultures s’han equiparat als moviments d’un pop o una medusa, són les que, en cas que hi hagués una ejaculació dins de la vagina, ajudarien als espermatozous a arribar a la seva destinació.
En definitiva, el clímax s’aconsegueix de moltes formes diferents i cap és millor que una altra. Cadascú ha de conèixer-se a si mateixa i practicar el sexe de la manera que més li agradi. I, sobretot, aprendre a comunicar i demanar el que es desitja a cada moment.

Nota: Aquest és un fragment d’un article que surtirà publicat a la revista Cáñamo del mes de maig. Per a anar més ràpid alhora de traduir-lo he usat el softcatalà. Les paraules que m’ha marcat com a desconegudes han sigut: clítoris, erògenes i orgàsmiques. Sense comentaris

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

*

Ir arriba